- Store
- >
- Hyvinvointi / Health and Wellness
- >
- Pakurituotteet (kirja, ravintolisä, saippua)
Pakurituotteet (kirja, ravintolisä, saippua)
SKU:
€41.00
22.5
41
€19.90 - €31.50
€31.50
Unavailable
per item
Pitkään mm. Suomessa ja Venäjällä käytetty Pakuri tekee nyt vahvaa paluuta. Lukemista ja videomateriaalia alla:
Pakurikääpä - Opas Lääkinnällisten Sienten Maailmaan
Koivujen kyljillä kasvavan pakurin käytöstä mainitaan jo 1800-luvulla Aleksis Kiven Seitsemän Veljestä -teoksessa. Tämän jälkeen pakurin tie on kulkenut sotavuosina kahvin korvikkeena juodusta ”tikkateestä” ja myyntipannassa lojuneesta uuselintarvikkeesta megatrendiksi, joka on saanut tuhannet suomalaiset hörppimään pakurista valmistettua teetä.
Jaakko Halmetojaa voi kiistatta pitää henkilönä, joka on keskeisimmin vaikuttanut pakurikäävän popularisointiin Suomessa. Sadat luennot, radio- ja TV-haastattelut ovat suppiloineet ison läjän palautetta, kokemuksia ja aiemmin kiven alla ollutta tietoa Halmetojan hyppysiin. Tämä kirja on syväluotaava sukellus metsiemme vähemmän tunnettuun aarreaittaan – lääkinnällisten sienten kiehtovaan maailmaan. Suomalaisille tuttujen kantarellien ja suppilovahveroiden lisäksi takapihamme metsät ovat täynnä arvokkaita sieniä, joita vain pieni osa ihmisistä osaa hyödyntää. Käsissäsi oleva kirja on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu, laajemmin lääkinnällisiä sieniä käsittelevä teos. Kirja käy seikkaperäisesti läpi pakurikäävän historiaa, terveysvaikutuksia, aktiivisia ainesosia, eri valmistustapojen etuja ja nitoo kasaan aiheen tiimoilta viljellyt legendat sekä 2000-luvun kirkkaimman tieteellisen tutkimusdatan. Esipuheen kirjaan on kirjoittanut FT, kasvitieteilijä, professori ja tietokirjailija Sinikka Piippo. Kirjan avulla opit mm. seuraavat asiat: • Pakurin historia Suomessa ja maailmalla • Pakurin tunnistaminen, kerääminen ja käsittely • Pakurin aktiiviset ainesosat ja tieteellinen tutkimus • Pakurin historia perinteisenä syöpälääkkeenä • Yli 40 eri käyttötapaa ja runsaasti laadukkailla värikuvilla varustettuja reseptejä Uudistettu ja laajennettu painos. |
Pika-pakuri
Pika-Pakuri on käyttövalmis, kuumavesi- ja alkoholiuuttamalla tehty pakurikääpäjauhe, joka on valmis käytettäväksi sellaisenaan. Lisää pakurikääpäjauhetta veteen, kahviin tai vaikkapa teehen ja nauti. Uutejauhe liukenee veteen.
Tuplauutettu pakuriuutejauhe on valmistettu keittämällä pakurista vesiliukoiset ainesosat ja alkoholiuuttamalla uutettu alkoholiliuoiset ainesosat, jolloin saadaan vahva konsentraatio. Pika-pakurimme sisältää 30% polysakkarideja ja 2% triterpenejä. Pakurin käyttö on oikein helppoa: Laita n. puolikas teelusikallinen jauhetta kuppiin ja sekoita haluamasi nesteen kanssa. Pakuriuute soveltuu hyvin niin teehen, pirtelöihin kuin muihinkin juomiin, sekä vaikkapa kastikepohjaksi. |
"Mushrooms are miniature pharmaceutical factories, and of the thousands of mushroom species in nature, our ancestors and modern scientists have identified several dozen that have a unique combination of talents that improve our health."
"Sienet ovat pieniä lääketehtaita ja niistä on aikojen saatossa tunnistettu useita lääkinnällisiä ominaisuuksia, jotka parantavat terveyttämme."
– Paul Stamets (tutkija)
Pakuriuute Puhdistamo 50ml
Pakurikääpäuute on tähän mennessä eniten kehitystyötä ja huolellisuutta vaatinut Puhdistamon tuote. Se on huipputasoinen, 600% tiivistetty tuplauute Suomalaisesta pohjoisen Pakurista.
Pakurikääpä on koivussa kasvava hiilenmusta lahottajasieni. Sillä on pitkä historia Venäjällä, Suomessa ja Aasiassa eräänlaisena toonisena yrttinä jonka nauttimisella on monia suotuisia vaikutuksia. Pakuri on ensinnäkin vertaansa vailla oleva antioksidantti. Se pesee jopa raakakaakaon tässä suhteessa, jos se on oikein valmistettu. Toisekseen Pakuri sisältää polysakkarideja, jotka säätelevät elimistön immuunijärjestelmän toimintaa vahvistaen sitä. Pakurista on tehty lukuisia tutkimuksia kansainvälisesti ja Suomessakin, ja tutkimuksia tulee jatkuvasti lisää. Pakuriuutteen takana oli halumme tehdä uute, jossa oikeasti on niitä tehoaineita jota Pakurista halutaan saada irti. Yleisin käyttötapa, eli keittää pakuria hetki vedessä on varsin hyvä tapa - mutta mikäli halutaan päästä nauttimaan niistä hyödyistä joihin tutkimuksissa viitataan, ei niitä enää "kotikeitolla" oikein saada aikaan. Siksi järjestimme asian niin, että omat kerääjämme joilla on tarkat vaatimukset laadun suhteen, keräävät Suomen metsistä Pakurikääpää. Näin saatu pakurikääpä uutetaan ensin kiehuvassa vedessä useiden tuntien ajan. Tämän lisäksi pakuri uutetaan vielä kuumassa etanolissa (alkoholi). Näin toimimalla Pakurista saadaan kaikki hyödyllinen irti. Viimeinen askel on tiivistäminen, joka tekee Pakuriuutteestamme ainutlaatuisen. Tiivistämällä uuteen vaikuttavien aineiden pitoisuus nousee 6-kertaiseksi, eli 600% verrattuna alkutilanteeseen. Pelkkä tiivistämätönkin uute on siis jo tasokas tuplauute joka on kotioloissa lähes mahdoton valmistaa, mutta tiivistettynä se on täysin omalla tasollaan! Pähkinänkuoressa:
Käyttö: 15 tippaa suoraan tai sekoitettuna nesteeseen, 2 kertaa päivässä. |
Pakuri+havupuu-uute Puhdistamo 50ml
Puhdistamon innovatiivinen erittäin vahva Havupuu + Pakuri -uute!
Päätimme rakentaa tuotteen, joka on käytännössä kunnianosoitus Suomen luonnolle. Poimimme tähän kaksi vahvinta sekä tunnetuinta antioksidanttien lähdettä, mitä kotoisat metsämme meille tarjoavat: Havupuusta, tässä tapauksessa kotimaisesta männystä saatava kuoriosa on erityisen arvokas mineraalien sekä antioksidanttisten yhdisteiden lähde. Eräs tunnetuimmista männynkuoren sisältämistä yhdisteistä on mestariantioksidantiksikin kutsuttu, punaviinistä tuttu resveratroli. Tämän lisäksi se sisältää lukuisia muita fenolisia yhdisteitä kuten esimerkiksi proantosyanidiiniä (OPC), katekiineja sekä epikatekiinejä. Männynkuorta on käytetty Suomessa pitkään tuomaan vastustuskykyä sekä ennaltaehkäisemään ja hoitamaan erilaisia sairaustiloja. Pakuri on muodostunut maassamme jo eräänlaiseksi klassikoksi. Sen tehon tuntevat ja tietävät jo useat tuhannet Suomalaiset. Se on pääosin koivuissa kasvava hiilen värinen lahottajasienen muodostama möhkäle, jota ollaan käytetty erityisesti Venäjän itäosissa jopa vuosituhansia suojaamaan asukkaita milloin miltäkin vaivoilta. Ennaltaehkäisyn lisäksi sillä ollaan perinteisesti hoidettu erilaisia sairauksia - heikompia ja vähän kimurantimpiakin sellaisia. Pakuria on sittemmin tutkittu paljon ja tutkimuksia valmistuu koko ajan lisää. Nykyisin tiedetään, että pakurin teho perustuu ainakin polysakkarideihin, triterpeeneihin, betuliinihappoon, fenoli- ja steroliyhdisteisiin sekä lukuisiin kivennäis- ja hivenaineisiin. Puhdistamon Havupuu + Pakuri -uutteen kehityksessä haluttiin panostaa tuotteen vahvuuteen, jotta se olisi mahdollisimman riittoisaa ja helppokäyttöistä. Pakuriuute tuotteessa on noin 6 kertaa vahvempaa kuin tiivistämätön tavallinen uute. Havupuu-uute taas on jopa 20 kertaa vahvempaa, kuin tavallinen havupuu-uute. Havupuu + Pakuri -uute sisältää pakuri- ja männynkuoriuutetta suhteessa 50/50. Uute on tuplauutettu, eli se sisältää sekä kuumavesi- että alkoholiuutoksen. Tämä takaa hienovaraisimpienkin vesi- sekä rasvaliukoisten yhdisteiden tarkan talteenoton arvokkaaseen uutteeseen. Tuotteen tiiviyden vuoksi sitä tarvitsee käyttää vain pieni määrä. Mikäli on tarvetta tehokkaammalle kuurille, voi Havupuu + Pakuri -uutetta ottaa isommallakin annoksella turvallisesti. Kummallakaan uutteen komponentilla ei ole havaittu haittavaikutuksia pidempiaikaisessa käytössä eikä myöskään suurempaa annosta käyttäessä. Havupuu + Pakuri on täysin Suomalainen tuote. Kaikki raaka-aineet tulevat Suomesta. Myös kaikki työvaiheet tehdään Suomessa. Raaka-aineet uutetaan aina tuoreina, pian keräämisen jälkeen. Käyttö: Päiväannos Havupuu + Pakuria on 2 pipetillistä. Päiväannos sisältää 100mg Pakuriuutetta ja 65mg Männynkuoriuutetta. Uute on hyvä sekoittaa vaikkapa lasilliseen vettä. Mikäli on tarvetta voimakkaammalle kuurille, voi uutetta ottaa esimerkiksi 2 pipetillistä, 5 kertaa päivässä. Tällöin uutteen nauttimisajankohdat kannattaa jaksottaa siten, että tuotetta otetaan tasaisin väliajoin. Ainesosat: Vesi, Alkoholi (20%), Pakuriuute, Männynkuoriuute |
Isoäidin pakurisaippua
Rohdoskasvien, yrttien, puuöljyjen ja koivutervan sekoitus isoäiti Agafian ikivanhan reseptin mukaan: paksu vihertävän tumma geelimäinen pesuaine, joka pesee ja hoitaa ihon ja hiukset puhtaaksi ja raikkaan tuoksuiseksi. Erittäin miellyttävä tuoksu, eikä jätä ihoa kuivaksi.
Siperialainen parantaja Agafia Ermakova oppi jo lapsena tuntemaan äitinsä ja isoäitiensä luonnonlääkereseptit. Nämä salaiset reseptit siirtyivät sukupolvelta toiselle, sillä niiden hoitavat ominaisuudet ovat jäljittelemättömiä. 37 erilaista rohdoskasvia, yrttiä, puuöljyä ym. puhdistavat, kosteuttavat ja ravitsevat hiukset ja ihon. Mm. tervalla näyttää olevan ihon hilseilyä ja psoriasista hoitava vaikutus. Ainekset mm. pakurikääpä, siankärsämö, nokkonen, kamomillasainio, ryytisalvia, keltamo, sitruunamelissa, mänty, sianpuolukka, koivunterva, linnunruoho, isohirvenjuuri, tervaleppä, ruusujuuri, ohdake,valkohankajäkälä, naava, siperianmänty, rohtoimikkä, rohtosalkoruusu, rohtosuopayrtti, lakritsijuuri, himalajansetri, soijaöljy, pellavaöljy, tyrni, siperian pihta, isotakiainen, koiranruusu, kataja, sitruunasavikko, siperian lehtikuusi, tummarusokki, rohtoimikkä, vesi, luonnonmaavaha,natriumlauryylisulfaatti (vaahtoutumisaine), sorbitoli (kosteuttaja). |