- Store
- >
- Ravinteet / Nutrition
- >
- Terveelliset öljyt ja rasvahapot / Fatty Acids and Oils
Terveelliset öljyt ja rasvahapot / Fatty Acids and Oils
SKU:
€36.90
13.5
110.7
€13.50 - €99.00
Unavailable
per item
Optimoi solujesi toiminta monipuolisilla rasvahappojen käytöllä.
Frantsila Optimi omega
Sisältää monipuolisen valikoiman erilaisia öljyjä joihin on tehty yrttiuutokset. Oikea monipuolisuus pakkaus!
(hamppuöljy), Linum usitatissimum (pellavaöljy)*, Olea europaea (oliiviöljy)*, Hippophae rhamnoides (tyrninsiemen- ja marjaöljy)*, Oenothera biennis (helokkiöljy)*, Triticum vulgare (vehnänalkioöljy)*, Plantago major (ratamon lehti, öljyuutos)*, Medicago sativa (sinimailasen lehti, öljyuutos)*, Portulaca oleracea (portulakan lehti, öljyuutos) Withania somnifera (Ashwagandha /rohtokoision juuri, öljyuutos)*, Rosmarinus officinalis (rosmariinin lehti, öljyuutos)*, Arctium lappa (takiaisen juuri, uutos)*, Taraxacum officinalis (voikukan juuri ja lehti, öljyuutos)*, Urtica dioica (nokkosen lehti ja siemen, öljyuutos)*, Foeniculum vulgare (fenkolin siemen, öljyuutos)*. Luomua* |
Hamppu (Omega 3,6,9)
Hamppuöljy on suomalaista laatua, eikä sen viljelyssä ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita (rikkakasvihävitteitä tai tuholaismyrkkyä). Hamppu on suosituin kasvipohjainen omega-3 öljy, sillä se on myös maultaan pehmeän pähkinämäinen. Pellava (omega 3,6,9) Hamppuöljyn ohella kotimainen luomupellavaöljy on kasvikunnan parhaita omega-3:n lähteitä. Oliivi (Omega 3,6,9) Sisältää runsaasti hivenaineita. Luomuoliiviöljyyn on uutettu antioksidanttisia ja puhdistavia suomalaisia luomuyrttejä. Tyrni (Omega 3,6,7,9) Tyrnin siemen ja marjaöljyt sisältävät hyvien rasvahappojen lisäksi runsaasti myös karotenoideja eli A-vitamiinin esiasteita. Tyrniöljyä pidetään tärkeänä mm. ikääntyvän ihon ja limakalvojen hoidossa. Helokki (Omega 3,6,9, GLA) Helokkiöljy on erittäin arvostettu runsaasta gammalinoleeni-happopitoisuudestaan (GLA). Vehnänalkio Sisältää runsaasti E-vitamiinia, joka tunnetaan tärkeänä antioksidanttina sekä ennenaikaista vanhenemista estävänä öljynä. Rasvahappokoostumus Alfalinoleenihappoa (omega-3) 35,56%, Stearidonihappoa (omega-3) 1,00%, Linolihappoa (omega-6) 36,06%, Linoleenihappoa (omega-6) 0,09%, Gammalinoleenihappoa (GLA, omega-6) 2,10%, Palmitoleenihappoa (omega-7) 0,26%, Vakseenihappoa (omega-7) 0,08%, Oleiinihappoa (omega-9) 16,35%, E-vitamiinia 6,60mg, Karotenoideja 1,16mg, Lesitiiniä 20,00mg. |
Kookosöljy Foodin
Foodinin Reilun Kaupan kookosöljy on tuotettu erityisen hellävaraisesti ja huolella alhaisessa lämpötilassa, hitaasti puristaen. Maksimi lämpötila prosessin aikana on 45°C. Kookosöljymme on valmistettu käyttämällä ainoastaan tuoretta kookospähkinän lihaa, joka on viljelty kestävän kehityksen mukaisesti luontoa ja ihmisiä kunnioittaen. Reilun Kaupan sertifiointi takaa reilumman korvauksen suoraan viljelijöille heidän tekemästään työstä, mutta myös sen, että viljelijäyhteisöjen olosuhteita parannetaan.
Foodinin kookosöljyssä pyritään ns. metsäviljelyyn, jossa otetaan huomion ympäristön hyvinvointi monimuotoistamalla biodivirsiteettiä. Näin päästään monokulttuurisesta viljelystä ympäristöä hellivään monikulttuuriseen viljelyyn. Näin pystymme takaamme myös sen, että viljelijämme elanto ei ole kiinni vain yhdestä sadossa, vaan he voivat huoletta viljellä kookosta ja sen ohella muita raaka-aineita.
Kookospähkinät kerätään kiipeämällä puun latvoihin tai pitkillä kepeillä, joiden päässä on veitsi, jolla saadaan oksat rikottua. Pähkinät kuoritaan ja pestään, jonka jälkeen ne puristetaan 1-2 tunnin sisällä. Näin saadaan mahdollisimman tuore lopputulos.
Kumppanimme Filippiineillä kouluttaa viljelijöitämme luonnonmukaiseen ja kestävämpään viljelyyn. He maksavat viljelijöille Fair Trade -premiumin suoraan ja sen lisäksi he toteuttavat erilaisia hankkeita parantaakseen kyläläisten olosuhteita paikallisen Fair Trade organisaation kanssa. Vuosien 2012 - 2015 välissä Barangayn kylään on rakennettu porakaivoja, josta koko kylä hyötyy puhtaan juomaveden muodossa, ei pelkästään meidän viljelijät. Kylään asennettiin myös aurinkopaneeleja, josta kyläläiset saavat sähköä perustarpeisiin.
Kookosöljy on monikäyttöinen rasva, joka on myös erinomainen maitoallergikoille ja erikoisruokavalioihin. Kookosöljy nesteytyy n. 25 asteessa ja jähmettyy kylmässä: se soveltuu hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan sekä on herkullista myös sellaisenaan nautittuna. Kookoksen palamislämpötila on hyvin korkea, joten sitä voi hyvin käyttää myös paistorasvana.
Kookosöljy on myös erittäin tehokasta ihonhoidossa: Öljystä voi valmistaa hiusnaamion, sitä voi käyttää kosteusvoiteena, hierontaöljynä sekä aurinkosuojana tai hoitamaan auringon vaurioittamaa ihoa.
Foodinin kookosöljy onkin erinomainen valinta, sillä se on ihmisten keräämä, se on puristettu tuoreena ja siitä maksetaan reilu korvaus suoraan viljelijöille sekä sen lisäksi koko kyläyhteisö hyötyy viljelijöiden liiketoiminnasta.
Luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Foodinin kookosöljyssä pyritään ns. metsäviljelyyn, jossa otetaan huomion ympäristön hyvinvointi monimuotoistamalla biodivirsiteettiä. Näin päästään monokulttuurisesta viljelystä ympäristöä hellivään monikulttuuriseen viljelyyn. Näin pystymme takaamme myös sen, että viljelijämme elanto ei ole kiinni vain yhdestä sadossa, vaan he voivat huoletta viljellä kookosta ja sen ohella muita raaka-aineita.
Kookospähkinät kerätään kiipeämällä puun latvoihin tai pitkillä kepeillä, joiden päässä on veitsi, jolla saadaan oksat rikottua. Pähkinät kuoritaan ja pestään, jonka jälkeen ne puristetaan 1-2 tunnin sisällä. Näin saadaan mahdollisimman tuore lopputulos.
Kumppanimme Filippiineillä kouluttaa viljelijöitämme luonnonmukaiseen ja kestävämpään viljelyyn. He maksavat viljelijöille Fair Trade -premiumin suoraan ja sen lisäksi he toteuttavat erilaisia hankkeita parantaakseen kyläläisten olosuhteita paikallisen Fair Trade organisaation kanssa. Vuosien 2012 - 2015 välissä Barangayn kylään on rakennettu porakaivoja, josta koko kylä hyötyy puhtaan juomaveden muodossa, ei pelkästään meidän viljelijät. Kylään asennettiin myös aurinkopaneeleja, josta kyläläiset saavat sähköä perustarpeisiin.
Kookosöljy on monikäyttöinen rasva, joka on myös erinomainen maitoallergikoille ja erikoisruokavalioihin. Kookosöljy nesteytyy n. 25 asteessa ja jähmettyy kylmässä: se soveltuu hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan sekä on herkullista myös sellaisenaan nautittuna. Kookoksen palamislämpötila on hyvin korkea, joten sitä voi hyvin käyttää myös paistorasvana.
Kookosöljy on myös erittäin tehokasta ihonhoidossa: Öljystä voi valmistaa hiusnaamion, sitä voi käyttää kosteusvoiteena, hierontaöljynä sekä aurinkosuojana tai hoitamaan auringon vaurioittamaa ihoa.
Foodinin kookosöljy onkin erinomainen valinta, sillä se on ihmisten keräämä, se on puristettu tuoreena ja siitä maksetaan reilu korvaus suoraan viljelijöille sekä sen lisäksi koko kyläyhteisö hyötyy viljelijöiden liiketoiminnasta.
Luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Hamppumaa Idätetty hamppuöljy
Idätetty hamppuöljy pitää sisällään enemmän ravintoaineita, on selvästi paremman makuinen ja idättäminen myös mahdollisesti auttaa imeytymisessä. Kts. myös idätetty hamppuproteiini, joka vasta terveellistä herkkua onkin!
|
|
Foodin hamppuöljy (luomu)
Hamppuelintarvikkeet ovat erittäin terveellinen ja herkullinen lisä täysipainoiseen ruokavalioon. Luomuhampunsiemenistä valmistetut tuotteet ovat myös ekologinen valinta.
Foodinin hamppuöljy on ekologinen valinta, sen lisäksi se on puristettu tuoreena, pienissä erissä jolloin öljy on mahdollisimman tuoretta. Hamppuöljymme valmistetaan laadukkaista Finola -lajikkeen hampunsiemenistä. |
Rasvahappokoostumus:
Tyydyttyneet rasvahapot 10g Tyydyttymättömät rasvahapot 89g - josta Omega-6 rasvahappoja - Linolihappo 55g - Gammalinoleenihappo 3,3g - Josta Omega-3 rasvahappoja - Alfalinoleenihappo 18g - Stearidonihappo 0,7g - Josta Omega-9 rasvahappoja - Oleiinihappo 12g |
Nutrolin öljyt (suosittelemme Seniori)
Erikoiskalaöljy EPA:DHA- 2:1 (2g/10ml (noin ruokalusikallinen)
Auringonkukkaöljy, pellavaöljy; LA:ALA – 2:1
Luonnollisten antioksidanttien seos
Ei keinotekoisia lisäaineita
E-vitamiini (d-alfa-tokoferoli) 25 mg/10ml
Q10 30mg/10ml
Kts. lisää https://www.terveystehdas.fi/store/p161/Nutrolin.html
Auringonkukkaöljy, pellavaöljy; LA:ALA – 2:1
Luonnollisten antioksidanttien seos
Ei keinotekoisia lisäaineita
E-vitamiini (d-alfa-tokoferoli) 25 mg/10ml
Q10 30mg/10ml
Kts. lisää https://www.terveystehdas.fi/store/p161/Nutrolin.html
Omega3 +UdosOil DHA+Neuroway
Omega-3 (EPA + DHA)
Omega-3:n käyttö lisäravinteena vaikuttaa muun muassa positiivisesti mielialaan sekä voi lisätä tarkkaavaisuutta ja yleisesti parantaa kognitiivisia prosesseja.1 Suomalaisten perussairauden eli masennuksen hoidossa omega-3 rasvahapoista (erityisesti EPA) on meta-analyysitason tutkimuskatsauksen perusteella paljon hyötyä.2 Omega-3 rasvahappojen nauttiminen (erityisesti E-EPA) laskee elimistön hiljaista tulehdustilaa, jolla taas on ehkäisevä vaikutus monien eri kroonisten sairauksien syntymiselle.3
Omega-3 kapseleita käytettäessä on tärkeää, etteivät kapselit pääse reagoimaan valon ja ilman kanssa. Omega-3 rasvojen hapettuminen vaikuttaa näiden toimintoihin elimistössä ja saattavat jopa vaikuttaa haitallisesti esimerkiksi veren rasva-arvoihin.4
Dokosaheksaeenihappolisän (DHA) on todettu parantavan muistia ja reaktioaikaa terveillä nuorilla aikuisilla.5 Sen lisäksi vanhemmilla ihmisillä DHA hidastaa aivojen ikääntymistä ja edistää oppimista6 sekä voi ehkäistä ikääntymiseen liittyvän dementian kehittymistä.7
Tuotesisältö (Trio Kalaöljy, kalaöljyä 1200 mg per kapseli / 180 kapselia):
Neuroway valmisteessa on fosfolipidejä, jotka ovat helposti imeytyvässä rasvarakkula- eli liposomimuodossa. Fosfolipidit ovat suojaavan heraproteiinikalvon sisällä, mikä suojaa fosfolipidejä mahalaukun alhaiselta pH:lta sekä sappinesteeltä. Liposomi kulkee ohutsuolen limakalvojen läpi verenkiertoon ja läpäisee myös aivojen veriaivoesteen. Liposomi tunnistaa vaurioituneen solun trofismiksi kutsutun mekanismin avulla ja kiinnittyy hermosoluun luovuttaen sisältämänsä fosfolipidit. Solut käyttävät fosfolipidejä korjaavaan toimintaan vaurioituneita solurakenteita uudistaessaan.8
Fosfolipidien riittävä saanti:9
MCT-öljy koostuu keskipitkistä rasvahapoista (kaproni-, kapryyli-, ja kapriinihappo), jotka imeytyvät ruuansulatuksesta välittömästi. Rasvahapot palavat maksassa nopeasti vapauttaen energiaa elimistön ja erityisesti aivojen käyttöön vaikuttaen positiivisesti kognitiivisiin toimintoihin.10 MCT-öjyllä on myös termogeenisia eli kehoa lämmittäviä ominaisuuksia, mikä heijastuu elimistön rasvan palamisena sekä energiankulutuksen lisääntymisenä.11 MCT-öljyllä on myös antibakteerisia vaikutuksia suolistossa.
Tuotesisältö (Foodin MCT-öljy, 500 ml):
Udon öljyt sisältävät elimistölle välttämättömiä omega-rasvahappoja, jotka on saatava ravinnosta. Rasvahapoilla voi olla positiivisia vaikutuksia ihon ja hiusten kuntoon, veren rasvaprofiiliin, sydän-verenkiertoelimistöön ja luustoon sekä myös muistiin ja kognitiivisiin toimintoihin.12 Välttämättömiä rasvahappoja tarvitaan erityisesti soluseinämissä kaikissa kudoksissa, rauhasissa ja elimissä.13 Urheilijoilla riittävä välttämättömien rasvahappojen saanti vaikuttaa positiivisesti suorituskykyyn ja palautumiseen.
Udon öljy valmistetaan luomuviljellyistä raaka-aineista kylmäpuristamalla ja pakkaamalla välittömästi tummaan lasipulloon, jolloin öljy säilyy laadukkaana käyttäjälle asti.
Tuotesisältö (Udo’s Choice DHA 3-6-9-omegat 500 ml):
[1] Fontani, G. et.al. (2005). Cognitive and physiological effects of Omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation in healthy subjects. European Journal of Clinical Investigation 35 (11): 691–699.
[2] Grosso, G. et.al. (2014). Role of omega-3 fatty acids in the treatment of depressive disorders: a comprehensive meta-analysis of randomized clinical trials. PLoS One9 (5): e96905.
[3] Couzin-Frankel, J. (2010). Inflammation bares a dark side. Science 330 (6011): 1621.
[4] García-Hernández, V. et.al. (2013). Effect of omega-3 dietary supplements with different oxidation levels in the lipidic profile of women: a randomized controlled trial. International Journal of Food Sciences and Nutrition 64 (8): 993–1000.
[5] Stonehouse, W. et.al. (2013). DHA supplementation improved both memory and reaction time in healthy young adults: a randomized controlled trial. American Journal of Clinical Nutrition 97 (5): 1134–1143.
[6] Yurko-Mauro, K. (2010). Cognitive and cardiovascular benefits of docosahexaenoic acid in aging and cognitive decline. Current Alzheimer Research. 7(3):190-6. Review.
[7] Cole, G. & Frautschy, S. (2010). DHA may prevent age-related dementia. Journal of Nutrition 140 (4): 869–874.
[8] Boon, J. & Smith, B. (2002). Chemical control of phospholipid distribution across bilayer membranes. Medicinal Research Review22 (3): 251–281. Review.
[9] Küllenberg, D. & Taylor, L. & Schneider, M. & Massing, U. (2012). Health effects of dietary phospholipids. Lipids in Health and Disease 11: 3. Review.
[10] Reger MA, Henderson ST, Hale C, Cholerton B, Baker LD, Watson GS, Hyde K, Chapman D, Craft S. (2004). Effects of beta-hydroxybutyrate on cognition in memory-impaired adults. Neurobiology of Aging 25 (3): 311–314.
[11] St-Onge, M. & Bosarge, A. (2008). Weight-loss diet that includes consumption of medium-chain triacylglycerol oil leads to a greater rate of weight and fat mass loss than does olive oil. American Journal of Clinical Nutrition 87 (3): 621–626.
[12] Simopoulos, A. (1999). Essential fatty acids in health and chronic disease. American Journal of Clinical Nutrition 70 (3 Suppl): 560S–569S. Review.
[13] Valentine, R. & Valentine, D. (2004). Omega-3 fatty acids in cellular membranes: a unified concept. Progressive Lipid Research 43 (5): 383-–402. Review.
Omega-3:n käyttö lisäravinteena vaikuttaa muun muassa positiivisesti mielialaan sekä voi lisätä tarkkaavaisuutta ja yleisesti parantaa kognitiivisia prosesseja.1 Suomalaisten perussairauden eli masennuksen hoidossa omega-3 rasvahapoista (erityisesti EPA) on meta-analyysitason tutkimuskatsauksen perusteella paljon hyötyä.2 Omega-3 rasvahappojen nauttiminen (erityisesti E-EPA) laskee elimistön hiljaista tulehdustilaa, jolla taas on ehkäisevä vaikutus monien eri kroonisten sairauksien syntymiselle.3
Omega-3 kapseleita käytettäessä on tärkeää, etteivät kapselit pääse reagoimaan valon ja ilman kanssa. Omega-3 rasvojen hapettuminen vaikuttaa näiden toimintoihin elimistössä ja saattavat jopa vaikuttaa haitallisesti esimerkiksi veren rasva-arvoihin.4
Dokosaheksaeenihappolisän (DHA) on todettu parantavan muistia ja reaktioaikaa terveillä nuorilla aikuisilla.5 Sen lisäksi vanhemmilla ihmisillä DHA hidastaa aivojen ikääntymistä ja edistää oppimista6 sekä voi ehkäistä ikääntymiseen liittyvän dementian kehittymistä.7
Tuotesisältö (Trio Kalaöljy, kalaöljyä 1200 mg per kapseli / 180 kapselia):
- Omega-3 –rasvahappoja 810 mg
- E-EPA 300 mg
- B1 (tiamiini) 1,4 mg
- B2 (riboflaviini) 1,6 mg
- B3 (niasiini) 4,5 mg
- B5 (pantoteenihappo) 3,0 mg
- B12-vitamiini / B12-vitamin 2,5 µg
- Folaatti / folat 200 µg
- Biotiini / biotin 22,5 µg
- E-vitamiini / E-vitamin 5,0 mg
Neuroway valmisteessa on fosfolipidejä, jotka ovat helposti imeytyvässä rasvarakkula- eli liposomimuodossa. Fosfolipidit ovat suojaavan heraproteiinikalvon sisällä, mikä suojaa fosfolipidejä mahalaukun alhaiselta pH:lta sekä sappinesteeltä. Liposomi kulkee ohutsuolen limakalvojen läpi verenkiertoon ja läpäisee myös aivojen veriaivoesteen. Liposomi tunnistaa vaurioituneen solun trofismiksi kutsutun mekanismin avulla ja kiinnittyy hermosoluun luovuttaen sisältämänsä fosfolipidit. Solut käyttävät fosfolipidejä korjaavaan toimintaan vaurioituneita solurakenteita uudistaessaan.8
Fosfolipidien riittävä saanti:9
- Tukee muistia ja keskittymiskykyä
- Parantaa unen laatua
- Edistää oppimista
- Vähentää alakuloa
- Vahvistaa immuunijärjestelmää
- Auttaa ylläpitämään sydän- ja verenkiertoelimistön normaalia toimintaa
- Liittyy nivelten hyvinvointiin
- Heraproteiini 2250 mg
- Eläinlesitiini 750 mg
- D3-vitamiini 2,8 mikrogrammaa
- C-vitamiini 4,5 mg
- E-vitamiini 0,225 mg
MCT-öljy koostuu keskipitkistä rasvahapoista (kaproni-, kapryyli-, ja kapriinihappo), jotka imeytyvät ruuansulatuksesta välittömästi. Rasvahapot palavat maksassa nopeasti vapauttaen energiaa elimistön ja erityisesti aivojen käyttöön vaikuttaen positiivisesti kognitiivisiin toimintoihin.10 MCT-öjyllä on myös termogeenisia eli kehoa lämmittäviä ominaisuuksia, mikä heijastuu elimistön rasvan palamisena sekä energiankulutuksen lisääntymisenä.11 MCT-öljyllä on myös antibakteerisia vaikutuksia suolistossa.
Tuotesisältö (Foodin MCT-öljy, 500 ml):
- MCT-öljy, kookos- ja palmuydinperäinen. Valmistettu ilman kemiallisia aineita
Udon öljyt sisältävät elimistölle välttämättömiä omega-rasvahappoja, jotka on saatava ravinnosta. Rasvahapoilla voi olla positiivisia vaikutuksia ihon ja hiusten kuntoon, veren rasvaprofiiliin, sydän-verenkiertoelimistöön ja luustoon sekä myös muistiin ja kognitiivisiin toimintoihin.12 Välttämättömiä rasvahappoja tarvitaan erityisesti soluseinämissä kaikissa kudoksissa, rauhasissa ja elimissä.13 Urheilijoilla riittävä välttämättömien rasvahappojen saanti vaikuttaa positiivisesti suorituskykyyn ja palautumiseen.
Udon öljy valmistetaan luomuviljellyistä raaka-aineista kylmäpuristamalla ja pakkaamalla välittömästi tummaan lasipulloon, jolloin öljy säilyy laadukkaana käyttäjälle asti.
Tuotesisältö (Udo’s Choice DHA 3-6-9-omegat 500 ml):
- Pellavasiemenöljy, auringonkukansiemenöljy, seesamiöljy, helokkiöljy, (1) DHA-öljy puhdasvesitankeissa kasvatetusta levästä (Schlzochytrium Sp.) (2), kookosöljy, riisinalkio- ja kuoriöljy, soijalesitiini, rosmariiniuute, kauran alkio ja kuoriöljy. (1) 40-50 mg GLA:a per 1 rkl., (2) 100-200 mg DHA:a ja 3 – 4 mg EPA:a per 1 rkl
[1] Fontani, G. et.al. (2005). Cognitive and physiological effects of Omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation in healthy subjects. European Journal of Clinical Investigation 35 (11): 691–699.
[2] Grosso, G. et.al. (2014). Role of omega-3 fatty acids in the treatment of depressive disorders: a comprehensive meta-analysis of randomized clinical trials. PLoS One9 (5): e96905.
[3] Couzin-Frankel, J. (2010). Inflammation bares a dark side. Science 330 (6011): 1621.
[4] García-Hernández, V. et.al. (2013). Effect of omega-3 dietary supplements with different oxidation levels in the lipidic profile of women: a randomized controlled trial. International Journal of Food Sciences and Nutrition 64 (8): 993–1000.
[5] Stonehouse, W. et.al. (2013). DHA supplementation improved both memory and reaction time in healthy young adults: a randomized controlled trial. American Journal of Clinical Nutrition 97 (5): 1134–1143.
[6] Yurko-Mauro, K. (2010). Cognitive and cardiovascular benefits of docosahexaenoic acid in aging and cognitive decline. Current Alzheimer Research. 7(3):190-6. Review.
[7] Cole, G. & Frautschy, S. (2010). DHA may prevent age-related dementia. Journal of Nutrition 140 (4): 869–874.
[8] Boon, J. & Smith, B. (2002). Chemical control of phospholipid distribution across bilayer membranes. Medicinal Research Review22 (3): 251–281. Review.
[9] Küllenberg, D. & Taylor, L. & Schneider, M. & Massing, U. (2012). Health effects of dietary phospholipids. Lipids in Health and Disease 11: 3. Review.
[10] Reger MA, Henderson ST, Hale C, Cholerton B, Baker LD, Watson GS, Hyde K, Chapman D, Craft S. (2004). Effects of beta-hydroxybutyrate on cognition in memory-impaired adults. Neurobiology of Aging 25 (3): 311–314.
[11] St-Onge, M. & Bosarge, A. (2008). Weight-loss diet that includes consumption of medium-chain triacylglycerol oil leads to a greater rate of weight and fat mass loss than does olive oil. American Journal of Clinical Nutrition 87 (3): 621–626.
[12] Simopoulos, A. (1999). Essential fatty acids in health and chronic disease. American Journal of Clinical Nutrition 70 (3 Suppl): 560S–569S. Review.
[13] Valentine, R. & Valentine, D. (2004). Omega-3 fatty acids in cellular membranes: a unified concept. Progressive Lipid Research 43 (5): 383-–402. Review.
Kapryylihappo
Kapryylihappo eli oktaanihappo on yksi MCT rasvahapoista, jota on mm. äidinmaidoissa ja kookoksessa. Nimensä veroisesti oktaanihappo on tehokas, kemiallisesti oktaanihappo siis muistuttaa lähes identtisesti polttoaineissa käytettyä oktaania, joka kertoo kuinka tehokasta polttoaine on. Kapryylihappo eli oktaanihappo on "vatsaystävällisempi" ja sitä voidaan käyttää enemmän kuin perinteistä MCT öljyä ja saada täten myös enemmän tehoja! Kapryylihappoa on lääketieteessä käytetty pitkään myös candidan eli hiivan häätämiseen eli tasapainottamaan suolistoflooraa. Kapryylihappo voi ylittää myös aivo-veriesteen eli varsinaista tehoboostia aivoille. Kapryylihappoa saattakin olla erityisen hyödyllistä käyttää aktiivisina/stressaavina aikoina. Kapryylihappoa ja mct öljyä käytetään monesti tarkoituksena tehostaa ketoosia eli rasva-aineenvaihduntaa. Kapryylihappo valmistetaan kookoksesta.
Ghee + Oliiviöljy + Kookosöljy
Ghee
Paketin sisältämä ghee on valmistettu suolattomasta luomu laidunvoista. Lehmät ovat siis saaneet runsaasti ruohoa ravinnokseen, mikä taas heijastuu positiivisesti voin ravintoarvoihin.1 Voi on peräisin pieneltä tilalta Suomessa. Se sisältää monia ravintoaineita kuten luonnollisesti esintyvää CLA:ta sekä A-, D- ja K-vitamiinia.2 Gheen valmistuksen aikana vesi ja maidon valkuainen on poistettu, jolloin siitä saadaan laktoositonta. Koska ghee ei sisällä maidon valkuaista, on se vakaa korkeissakin lämpötiloissa. Tästä syystä sitä pidetään erittäin hyvin soveltuvana öljynä ruoanlaittoon kuten leivontaan, ruskistamiseen ja uppopaistamiseen. Ghee ei sisällä terveydelle haitallisia trans-rasvoja, jotka voivat aiheuttaa sydänsairauksia ja monia muita vakavia terveysongelmia. Ghee sisältää voihappoa eli butyraattia, joka voi vähentää tulehduksia mahalaukussa ja kudoksissa.3 4
Tyydyttynyttä rasvaa ja erityisesti voissa esiintyviä rasvahappoja tarvitaan muun muassa seuraaviin toimintoihin elimistössä:5
Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy ei sisällä munkkirasvana tunnetun kookosrasvan deodorisoinnissa käytettäviä liuottimia (niiden jäämiä), eikä öljyä ole raffinoitu, valkaistu tai hydrogenoitu. Lisäksi neitsytkookosöljy sisältää antioksidantteina toimivia fenolisia yhdisteitä (esim. ferulahappoa, p-kumariinihappoa ja tokoferoleja), joita tavallisessa kookosöljyssä ei ole.
Neitsytkookosöljyllä on todettu olevan parempi antioksidanttiaktiivisuus kuin pitkälle prosessoidulla kookosöljyllä.7 Neitsytkookosöljyn polyfenoleiden on myös todettu rauhoittavan tulehdusta ja toimivan antioksidantteina.8 Neityskookosöljyn on todettu eläinkokeissa parantavan rasva-aineenvaihduntaa ja vähentävän sepelvaltimotaudin riskiä.9 Ihmisillä neitsytkookosöljyn käyttö on todettu turvalliseksi ja sen on todettu tukevan painonhallintaa.10
Tuotesisältö (Puhdistamon kylmäpuristettu neitsytkookosöljy, 700 ml):
Paketista löytyvä Daniolon kylmäpuristettu oliiviöljy on valmistettu perinteisin menetelmin satoja vuosia vanhoista oliivipuista. Daniolon oliiviöljy voitti Golden Taste -mitalin vuonna 2013 oliiviöljyvertailussa.
Daniolon toimintaperiaatteisiin kuuluu tinkimättömyys tuotantomenetelmistä, puhtaudesta, viljelystä ja viljelytekniikoista, käsin tai puutikuin tapahtuvasta keräilystä, sekä oliiviöljyn hellävaraisesta valmistamisesta. Yksi suurimmista makuun vaikuttavista tekijöistä huolellisen tuotannon ohella on oliivien lajike, Kroneiki, yksi matalahappoisimmista oliivilajikkeista.
Hyvä oliiviöljy saadaan keräämällä oliivit käsin tai puutikuin yksitellen, jotta voidaan erotella vain parhaat yksilöt jatkojalostukseen. Ne pakataan luonnon materiaalista valmistettuihin säkkeihin, joissa ne kuljetetaan tiloihin, missä oliiviöljy puristetaan. Tärkeää on huolellinen käsittely myös kuljetusvaiheessa. Oliivit puristetaan 18 tunnin sisällä keräämisestä. Puristus tapahtuu alle 27 °C asteessa, joten se säilyttää kaikki oliivin omat antioksidantit.
Laadukkaalla oliiviöljyllä onkin havaittu samankaltaisia tulehduksia hiljentäviä vaikutuksia kuin esimerkiksi tulehduskipulääkkeillä. Nämä vaikutukset välittyvät neitsytoliiviöljyn lukuisten fenoliyhdisteiden kautta, joista erityisesti oleokantaalilla on havaittu terapeuttisia vaikutuksia.11 Onkin arvioitu, että esimerkiksi Välimeren ruokavalion tärkein komponentti kroonisten sairauksien hoidossa olisikin juuri neitsytoliiviöljy sen tulehdusta hillitsevien vaikutusten vuoksi.12 Säännöllinen neitsytoliiviöljyn käyttö on yhdistetty pienentyneeseen riskiin aivohalvauksissa, aivoverenkiertohäiriöissä ja erilaisten syöpien esiintymisessä.13 Neitsytoliiviöljyn on myös osoitettu lukuisissa tutkimuksissa alentavan sydän- ja verisuonitautiriskiä.14 15 Myös aivojen terveys ja suorituskyky voi parantua säännöllisellä neitsytoliiviöljyn käytöllä.16 17
Tuotesisältö (Daniolon kylmäpuristettu ekstraneitsytoliiviöljy, 500 ml):
[1] Couvreur, S. & Hurtaud, C. & Lopez, C. & Delaby, L. & Peyraud, J. (2006). The linear relationship between the proportion of fresh grass in the cow diet, milk fatty acid composition, and butter properties. Journal of Dairy Science 89 (6): 1956–1969.
[2] Palupi, E. & Jayanegara, A. & Ploeger, A. & Kahl, J. (2012). Comparison of nutritional quality between conventional and organic dairy products: a meta-analysis. Journal of the Science of Food and Agriculture 92 (14): 2774–2781.
[3] Russo, I. & Luciani, A. & De Cicco. P. & Troncone, E. & Ciacci, C. (2012). Butyrate attenuates lipopolysaccharide-induced inflammation in intestinal cells and Crohn’s mucosa through modulation of antioxidant defense machinery. PLoS One 7 (3): e32841.
[4] Ohira, H. et.al. (2013). Butyrate attenuates inflammation and lipolysis generated by the interaction of adipocytes and macrophages. Journal of Atherosclerosis and Thrombosis 20 (5): 425–442.
[5] Berg, J. & Tymoczko, J. & Stryer, L. (2002). Biochemistry, 5th edition. Section 30.2 Each Organ Has a Unique Metabolic Rate. New York: W H Freeman.
[6] Montmayeur, J. & le Coutre, J. (2010). Fat Detection: Taste, Texture and Post Ingestive Effects. Chapter 15 Fats and Satiety. Boca Raton (FL): CRC Press.
[7] Lipoeto, N. & Agus, Z. & Oenzil, F. & Wahlqvist, M. & Wattanapenpaiboon, N. (2004). Dietary intake and the risk of coronary heart disease among the coconut-consuming Minangkabau in West Sumatra, Indonesia. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition13 (4): 377–384.
[8] Intahphuak, S. & Khonsung, P. & Panthong, A. (2010). Anti-inflammatory, analgesic, and antipyretic activities of virgin coconut oil. Pharmacological Biology 48 (2): 151–157.
[9] Arunima, S. & Rajamohan, T. (2014). Influence of virgin coconut oil-enriched diet on the transcriptional regulation of fatty acid synthesis and oxidation in rats – a comparative study. British Journal of Nutrition 111 (10): 1782–1790.
[10] Liau, K. & Lee, Y. & Chen, C. & Rasool, A. (2011). An open-label pilot study to assess the efficacy and safety of virgin coconut oil in reducing visceral adiposity. ISRN Pharmacology 2011: 949686.
[11] Lucas, L. & Russell, A. & Keast, R. (2011). Molecular mechanisms of inflammation. Anti-inflammatory benefits of virgin olive oil and the phenolic compound oleocanthal. Current Pharmaceutical Design 17 (8): 754–768. Review.
[12] Parkinson, L. & Keast, R. (2014). Oleocanthal, a phenolic derived from virgin olive oil: a review of the beneficial effects on inflammatory disease. International Journal Molecular Sciences 15 (7): 12323–12334.
[13] Psaltopoulou, T. & Kosti, R. & Haidopoulos, D. & Dimopoulos, M. & Panagiotakos, D. (2011). Olive oil intake is inversely related to cancer prevalence: a systematic review and a meta-analysis of 13,800 patients and 23,340 controls in 19 observational studies. Lipids in Health and Disease 10:127.
[14] Guasch-Ferré, M. et.al. (2014). Olive oil intake and risk of cardiovascular disease and mortality in the PREDIMED Study. BMC Medicine 12: 78.
[15] Buckland, G. et.al. (2012). Olive oil intake and mortality within the Spanish population (EPIC-Spain). American Journal of Clinical Nutrition 96 (1): 142–149.
[16] De Nicoló, S. et.al. (2013). Effects of olive polyphenols administration on nerve growth factor
and brain-derived neurotrophic factor in the mouse brain. Nutrition 29 (4): 681–687.
[17] Valls-Pedret, C. et.al. (2012). Polyphenol-rich foods in the Mediterranean diet are associated with better cognitive function in elderly subjects at high cardiovascular risk. Journal of Alzheimers Disease 29 (4): 773–782.
Paketin sisältämä ghee on valmistettu suolattomasta luomu laidunvoista. Lehmät ovat siis saaneet runsaasti ruohoa ravinnokseen, mikä taas heijastuu positiivisesti voin ravintoarvoihin.1 Voi on peräisin pieneltä tilalta Suomessa. Se sisältää monia ravintoaineita kuten luonnollisesti esintyvää CLA:ta sekä A-, D- ja K-vitamiinia.2 Gheen valmistuksen aikana vesi ja maidon valkuainen on poistettu, jolloin siitä saadaan laktoositonta. Koska ghee ei sisällä maidon valkuaista, on se vakaa korkeissakin lämpötiloissa. Tästä syystä sitä pidetään erittäin hyvin soveltuvana öljynä ruoanlaittoon kuten leivontaan, ruskistamiseen ja uppopaistamiseen. Ghee ei sisällä terveydelle haitallisia trans-rasvoja, jotka voivat aiheuttaa sydänsairauksia ja monia muita vakavia terveysongelmia. Ghee sisältää voihappoa eli butyraattia, joka voi vähentää tulehduksia mahalaukussa ja kudoksissa.3 4
Tyydyttynyttä rasvaa ja erityisesti voissa esiintyviä rasvahappoja tarvitaan muun muassa seuraaviin toimintoihin elimistössä:5
- Solukalvoissa on normaalin toiminnan kannalta vähintään 50% tyydyttyneitä rasvahappoja
- Sydän käyttää ensisijaisesti palmitiinihappoa (16-C) ja steariinihappoa (18-C) energiaksi
- Tyydyttynyt rasva on välttämätöntä kalsiumin kuljettamiseksi luihin
- Tyydyttynyt rasva toimii signaalien välittäjinä hormonisynteesissä
- Tyydyttynyt rasva lisää kylläisyyden tunnetta6
- 100% Suomalaista, käsintehtyä kirkastettua voita.
- Laktoositon
Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy ei sisällä munkkirasvana tunnetun kookosrasvan deodorisoinnissa käytettäviä liuottimia (niiden jäämiä), eikä öljyä ole raffinoitu, valkaistu tai hydrogenoitu. Lisäksi neitsytkookosöljy sisältää antioksidantteina toimivia fenolisia yhdisteitä (esim. ferulahappoa, p-kumariinihappoa ja tokoferoleja), joita tavallisessa kookosöljyssä ei ole.
Neitsytkookosöljyllä on todettu olevan parempi antioksidanttiaktiivisuus kuin pitkälle prosessoidulla kookosöljyllä.7 Neitsytkookosöljyn polyfenoleiden on myös todettu rauhoittavan tulehdusta ja toimivan antioksidantteina.8 Neityskookosöljyn on todettu eläinkokeissa parantavan rasva-aineenvaihduntaa ja vähentävän sepelvaltimotaudin riskiä.9 Ihmisillä neitsytkookosöljyn käyttö on todettu turvalliseksi ja sen on todettu tukevan painonhallintaa.10
Tuotesisältö (Puhdistamon kylmäpuristettu neitsytkookosöljy, 700 ml):
- Luomusertifioitua Filippiiniläistä kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
Paketista löytyvä Daniolon kylmäpuristettu oliiviöljy on valmistettu perinteisin menetelmin satoja vuosia vanhoista oliivipuista. Daniolon oliiviöljy voitti Golden Taste -mitalin vuonna 2013 oliiviöljyvertailussa.
Daniolon toimintaperiaatteisiin kuuluu tinkimättömyys tuotantomenetelmistä, puhtaudesta, viljelystä ja viljelytekniikoista, käsin tai puutikuin tapahtuvasta keräilystä, sekä oliiviöljyn hellävaraisesta valmistamisesta. Yksi suurimmista makuun vaikuttavista tekijöistä huolellisen tuotannon ohella on oliivien lajike, Kroneiki, yksi matalahappoisimmista oliivilajikkeista.
Hyvä oliiviöljy saadaan keräämällä oliivit käsin tai puutikuin yksitellen, jotta voidaan erotella vain parhaat yksilöt jatkojalostukseen. Ne pakataan luonnon materiaalista valmistettuihin säkkeihin, joissa ne kuljetetaan tiloihin, missä oliiviöljy puristetaan. Tärkeää on huolellinen käsittely myös kuljetusvaiheessa. Oliivit puristetaan 18 tunnin sisällä keräämisestä. Puristus tapahtuu alle 27 °C asteessa, joten se säilyttää kaikki oliivin omat antioksidantit.
Laadukkaalla oliiviöljyllä onkin havaittu samankaltaisia tulehduksia hiljentäviä vaikutuksia kuin esimerkiksi tulehduskipulääkkeillä. Nämä vaikutukset välittyvät neitsytoliiviöljyn lukuisten fenoliyhdisteiden kautta, joista erityisesti oleokantaalilla on havaittu terapeuttisia vaikutuksia.11 Onkin arvioitu, että esimerkiksi Välimeren ruokavalion tärkein komponentti kroonisten sairauksien hoidossa olisikin juuri neitsytoliiviöljy sen tulehdusta hillitsevien vaikutusten vuoksi.12 Säännöllinen neitsytoliiviöljyn käyttö on yhdistetty pienentyneeseen riskiin aivohalvauksissa, aivoverenkiertohäiriöissä ja erilaisten syöpien esiintymisessä.13 Neitsytoliiviöljyn on myös osoitettu lukuisissa tutkimuksissa alentavan sydän- ja verisuonitautiriskiä.14 15 Myös aivojen terveys ja suorituskyky voi parantua säännöllisellä neitsytoliiviöljyn käytöllä.16 17
Tuotesisältö (Daniolon kylmäpuristettu ekstraneitsytoliiviöljy, 500 ml):
- Kylmäpuristettua Kreikkalaista luomulaatuista ekstraneitsytoliiviöljyä
[1] Couvreur, S. & Hurtaud, C. & Lopez, C. & Delaby, L. & Peyraud, J. (2006). The linear relationship between the proportion of fresh grass in the cow diet, milk fatty acid composition, and butter properties. Journal of Dairy Science 89 (6): 1956–1969.
[2] Palupi, E. & Jayanegara, A. & Ploeger, A. & Kahl, J. (2012). Comparison of nutritional quality between conventional and organic dairy products: a meta-analysis. Journal of the Science of Food and Agriculture 92 (14): 2774–2781.
[3] Russo, I. & Luciani, A. & De Cicco. P. & Troncone, E. & Ciacci, C. (2012). Butyrate attenuates lipopolysaccharide-induced inflammation in intestinal cells and Crohn’s mucosa through modulation of antioxidant defense machinery. PLoS One 7 (3): e32841.
[4] Ohira, H. et.al. (2013). Butyrate attenuates inflammation and lipolysis generated by the interaction of adipocytes and macrophages. Journal of Atherosclerosis and Thrombosis 20 (5): 425–442.
[5] Berg, J. & Tymoczko, J. & Stryer, L. (2002). Biochemistry, 5th edition. Section 30.2 Each Organ Has a Unique Metabolic Rate. New York: W H Freeman.
[6] Montmayeur, J. & le Coutre, J. (2010). Fat Detection: Taste, Texture and Post Ingestive Effects. Chapter 15 Fats and Satiety. Boca Raton (FL): CRC Press.
[7] Lipoeto, N. & Agus, Z. & Oenzil, F. & Wahlqvist, M. & Wattanapenpaiboon, N. (2004). Dietary intake and the risk of coronary heart disease among the coconut-consuming Minangkabau in West Sumatra, Indonesia. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition13 (4): 377–384.
[8] Intahphuak, S. & Khonsung, P. & Panthong, A. (2010). Anti-inflammatory, analgesic, and antipyretic activities of virgin coconut oil. Pharmacological Biology 48 (2): 151–157.
[9] Arunima, S. & Rajamohan, T. (2014). Influence of virgin coconut oil-enriched diet on the transcriptional regulation of fatty acid synthesis and oxidation in rats – a comparative study. British Journal of Nutrition 111 (10): 1782–1790.
[10] Liau, K. & Lee, Y. & Chen, C. & Rasool, A. (2011). An open-label pilot study to assess the efficacy and safety of virgin coconut oil in reducing visceral adiposity. ISRN Pharmacology 2011: 949686.
[11] Lucas, L. & Russell, A. & Keast, R. (2011). Molecular mechanisms of inflammation. Anti-inflammatory benefits of virgin olive oil and the phenolic compound oleocanthal. Current Pharmaceutical Design 17 (8): 754–768. Review.
[12] Parkinson, L. & Keast, R. (2014). Oleocanthal, a phenolic derived from virgin olive oil: a review of the beneficial effects on inflammatory disease. International Journal Molecular Sciences 15 (7): 12323–12334.
[13] Psaltopoulou, T. & Kosti, R. & Haidopoulos, D. & Dimopoulos, M. & Panagiotakos, D. (2011). Olive oil intake is inversely related to cancer prevalence: a systematic review and a meta-analysis of 13,800 patients and 23,340 controls in 19 observational studies. Lipids in Health and Disease 10:127.
[14] Guasch-Ferré, M. et.al. (2014). Olive oil intake and risk of cardiovascular disease and mortality in the PREDIMED Study. BMC Medicine 12: 78.
[15] Buckland, G. et.al. (2012). Olive oil intake and mortality within the Spanish population (EPIC-Spain). American Journal of Clinical Nutrition 96 (1): 142–149.
[16] De Nicoló, S. et.al. (2013). Effects of olive polyphenols administration on nerve growth factor
and brain-derived neurotrophic factor in the mouse brain. Nutrition 29 (4): 681–687.
[17] Valls-Pedret, C. et.al. (2012). Polyphenol-rich foods in the Mediterranean diet are associated with better cognitive function in elderly subjects at high cardiovascular risk. Journal of Alzheimers Disease 29 (4): 773–782.